Spetsialist: koduhooldajat aitaks päevane asendaja

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu eakate ja puuetega inimeste hoolekandeteenistuse juhataja Indrek Sooniste.
Tartu eakate ja puuetega inimeste hoolekandeteenistuse juhataja Indrek Sooniste. Foto: Sille Annuk

Tartu eakate ja puuetega inimeste hoolekandeteenistuse juhataja Indrek Sooniste sõnul aina suureneb koduhooldust vajavate inimeste hulk ning nende inimeste hooldajate raskest olukorrast välja päästmiseks aitaks päevane asendushooldaja.


Tema sõnul on olukord, kus hommikul tuleb oma hooldatavale valmis teha toit, ta pesta ja potitada, lõuna ajal tuleb tormata teda toitma ning õhtul olla hiljemalt kell 17.30 kodus, hooldajate jaoks väga raske, kirjutab Õhtuleht.

Kuid et perekonnaseadus on seadnud hooldamise kohustuse just perekonnaliikmeile, on raske ka omavalitsusel midagi ära teha. Samas – asendushooldus, mida rakendatakse Tartus, Luunja ja Tartu vallas Euroopa Sotsiaalfondi rahastusel kuni 2013. aastase lõpuni, võib kõiki projektis osalejate lugusid kuulates olla päästjaks.

Tänu sellele projektile on praeguseks tööle saanud minna 48 inimest, nende hooldatavale on omavalitsused palganud hooldaja või hankinud neile hooldekodukoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles