TÜ peibutab uusi informaatikatudengeid sülearvutite ja lisastipendiumitega

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: www.ut.ee

Üha kasvav vajadus IT-spetsialistide järgi on suurendanud vastuvõttu Tartu ülikooli informaatika erialale, kuhu sel aastal on pakkuda enam kui 150 tasuta õppekohta, õppetööks on tudengitele soetatud uued sülearvutid ning loodud lisastipendiumid.

TÜ arvutiteaduse instituudi juhataja prof Jaak Vilo sõnul on vastuvõttu aidanud kasvatada IT-ettevõtete, riigi ja ülikoolide ühine IT Akadeemia programm, millele on õla alla pannud ka Eesti tarkvaragigant Skype.

«Tänu IT Akadeemia programmi lisarahastusele ootab tudengeid ees rida uuendusi. Esiteks saab võimalikuks maksta viiendikule parimatest tudengitest oluliselt kõrgemat erialastipendiumi - 240 eurot kuus. Teiseks antakse uute tudengite käsutusse kvaliteetsed sülearvutid, mille abil saab õppida praktilisi aineid ning kasutada õppematerjale ja videoloenguid. Kolmandaks on värvatud juurde noori õppejõude kes aitavad tudengitel praktikumides paremini edasi jõuda,» selgitas Vilo.

Tema hinnangul on sülearvutid üliõpilastele tööks hädavajalikud ning ülikool otsustas anda need sügisel kõigile uutele informaatikatudengitele tasuta kasutada.

«See aitab loomulikult kaasa parema õpitulemuse saavutamisele, sest praktilisele õppele saab panna palju rohkem rõhku. Samas ei toimu uuendused ilma tudengipoolsete kohustusteta - ootame, et kõik tudengid pühenduksid õppetööle sajaprotsendiliselt. Senine madal lõpetamise tulemuslikkus peab paranema ning tippspetsialistid peaks omandama kõik eriala-ained.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles