Ansip: rahvusvähemuste kaitse on valitsuse prioriteet

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Elmo Riig / Sakala

Peaminister Andrus Ansip ütles kohtumisel OSCE rahvusvähemuste ülemvolinik Knut


Vollebaekiga, et  rahvusvähemuste kaitse tagamine ja nende kultuuri edendamine on valitsuse  prioriteediks.

Peaministri sõnul on valitsus selle prioriteedi saavutamiseks vastu võtnud  kaks põhjalikku integratsiooni-programmi aastateks 2000-2007 ja 2008-2013, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Valitsusjuhi sõnul on ka määratlemata kodakondsusega isikute arv pidevalt  vähenenud.

«Kuigi tempo on aeglustunud, on riigi poolt pidevalt otsitud uusi võimalusi selle
kiirendamiseks,» ütles Ansip, kelle sõnul on kodakondsuse taotlemise võimalustest teavitamine muutunud individuaalsemaks ja eelkõige keskendutakse laste ja noorte teavitamisele.

Eriline tähelepanu on suunatud  määratlemata kodakondsusega laste arvu
vähendamisele. Alates 2007. aasta veebruarist teavitatakse määratlemata kodakondsusega laste vanemaid juba lapse sünni registreerimisel, et neil on võimalus taotleda oma lapsele lihtsustatud korras Eesti kodakondsust.

Käesolevaks hetkeks on kodakondsus- ja migratsiooniamet võtnud ühendust kõigi 275 lapsevanemaga, kellel on sündinud määratlemata kodakondsusega laps. Seejuures on tagasiside olnud väga positiivne.

Peaministri hinnangul on kodakondsuse taotlemine väga tähtis otsus, milleks peab inimene näitama teatavat aktiivsust. OSCE rahvusvähemuste ülemvolinik Knut
Vollebaek kohtus enne Stenbocki maja külastust justiitsminister Rein Langiga.

Täna toimuvad kohtumised ka rahvastikuminister Urve Palo ning riigikogu liikmete Paul-Eerik Rummo ja Mart Nuttiga. Homme sõidab ülemvolinik Ida-Virumaale, kus ta kohtub sealse maavanema Riho Breiveliga ja Narva linnapea Tarmo Tammistega. Samuti külastab volinik Tartu Ülikooli Narva kolledžit.

Kolmapäeval kohtub ülemvolinik haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase ning
välisminister Urmas Paetiga, kellega antakse ka ühine pressikonverents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles