Helenius: Estonian Airi majandustulemused ei vasta nõukogu ootustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeerimispankur Joakim Helenius
Investeerimispankur Joakim Helenius Foto: Liis Treimann

Riigile kuuluva lennukompanii Estonian Airi nõukogu liikme Joakim Heleniuse sõnul ei vasta ettevõtte esialgsed majandustulemused nõukogu ootustele.

Heleniuse hinnangul on uue ärimudeli rakendamisega seotud muudatuste elluviimine ülimalt keeruline ülesanne ka parimatel aegadel, kuid praegusel juhul on see protsess kokku langenud erakordselt keeruliste turutingimustega.

«Uut ärimudelit ellu rakendava juhatuse jälgimine ning uue strateegia tulemuste pidev analüüsimine on edaspidi tähtis osa nõukogu tööst,» märkis Helenius. «Selle ülesande täitmiseks tuleb pühendada oluline osa oma ajast ettevõttega koos ja selle sees töötamisele.»

«Tulenevalt eelpool nimetatud ümberkorraldustest nõukogu töös on Erkki Raasuke avaldanud valmisolekut võtta endale nõukogu esimehe kohustused,» lausus Helenius. «Vastav otsus selle kohta kinnitati teisipäevasel nõukogu koosolekul.»

Lisaks Raasukesele määras majandusminister Juhan Parts juunis Estonian Air uueks nõukogu liikmeks ka ettevõtja Märten Vaikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles