Ratas: maavalitsusi on mõtet kaotada haldus- ja haridusreformi käigus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2. juuli 1978 - Jüri Ratas
2. juuli 1978 - Jüri Ratas Foto: Liis Treimann

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Jüri Ratas arvab, et justiitsminister Kristen Michali (RE) pakutud maavalitsuste kaotamine ja ministeeriumide ühendamine peaks toimuma kooskõlas haridus- ja haldusreformiga.

«Eesti riik on täna jõudnud sinnamaani, kus ta sellist laiaulatuslikku reformi vajab, aga see ei saa piirduda ainult maavalitsuste ja maavanemate kaotamisega,» ütles Ratas ERR-i uudisteportaalile.

«Ma usun, et kui me räägime maavalitsuste teemal, siis tuleb selgelt läbi mõelda, kuhu jääb järelevalvefunktsioon ja nii nagu on politsei- ja piirivalveamet ja ka maksu- ja tolliamet ümber jaotatud neljaks regiooniks Eestis, siis ma arvan, et ei ole paha mõte, kui selline järelevalvefunktsioon jääks nelja regiooni,» pakkus Ratas.

Maavanemate ärakaotamisel võiks Ratase arvates asuda sellele kohale maakondlikud omavalitsusliidud, mis aga eeldab väga suurt reformi ka nende puhul, alates nende juriidilise staatuse muutmisest kuni ülesannete, pädevuse ja valimiseni.

«Kui me sisu osas soovime edasi minna, siis on ülioluline, et selle reformi käigus me suudaksime teha kohalike omavalitsuste reformi ja samuti haridusreformi - siis on sellel jumet ja mõtet, kui need kõik kolm reformi panna ühte tervikusse,» leidis Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles