RSA: kolmandik sõidukikahjudest on seotud klaasidega

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Link.
Eero Link. Foto: Peeter Langovits

RSA Kindlustuse andmetel moodustavad klaasikahjud kolmandiku kõigist sõidukitega seotud kahjudest ja umbes kümnendiku makstud hüvitistest. Kasulikum on lasta täkke saanud klaas parandada.


RSA Kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juht Eero Link ütles, et eriti palju on klaasikahjusid kevadel, kui lumi sulama hakkab, samuti talvel.

Klaasikahju keskmine suurus on 350 eurot. Esinduses, kus klaas enamasti uue vastu vahetatakse, läheb see maksma keskmiselt 500 eurot, klaasifirmas 250 eurot. Kümnendiku ulatuses tuleb tasuda omaosalus.

Link soovitas klaasi võimalusel parandada, sest selle maksumus on kõigest 45 eurot ja omaosalust tasuda ei tule. Sel juhul ei suurene ka järgmise perioodi kindlustusmakse. Pealegi on see keskkonnasõbralikum kui klaasi vahetamine.

Täna läheb parandamisele alla 10 protsendi kõigist kahjustada saanud klaasidest, ehkki parandada on võimalik klaasi ligi pooltel juhtudel.

Sõidukikindlustuse kahjude maht on viimastel aastatel üldiselt vähenenud. RSA andmetel on õnnetusjuhtumi keskmine kahju 1600 eurot, vandalismi puhul 1100 ja varguse puhul 1700 eurot. Autode vargusi on seejuures järjest vähem, põhiliselt on tegu sõidukiosade vargusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles