Liiklusrikkujatest saavad kõige suurema trahvi purjus juhid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobes juht.
Joobes juht. Foto: Tiina Kõrtsini/ SL Õhtuleht.

Liiklusrikkujatest suhtub politsei kõige karmimalt purjus juhtidesse, selgub politseiameti statistikast.


Sõiduki alkoholijoobes juhtimise eest oli möödunud aasta statistika järgi keskmine trahv 11 799 krooni. Üle 10 000 krooni suuruse trahvi tõi liiklusrikkumistest kaasa ka kõrvalehoidmine joobeseisundi tuvastamisest, mille eest määras politsei keskmiselt 10 687-kroonise trahvi.

Trahvi suuruselt on rikkumistest kolmandal kohal joobes isiku sõidukirooli lubamine, mis tõi mullu kaasa keskmiselt 7242-kroonise trahvi. Pärast liiklusõnnetust alkoholi pruukimine lõppes mullu juhtidele keskmiselt 6338-kroonise trahvinõudega ning politseinike eest minema sõitmine 6256 krooni suuruse trahviga.

Politseiameti kinnitusel ei järgne siiski alati liiklusrikkumistele trahv, vaid aeg-ajalt piirdub politsei ka hoiatusega. «Kõige tõenäolisemalt piirdub politsei hoiatusega siis, kui autojuhil pole varasemaid liiklusrikkumisi ning tegu on süüteoga, mille karistus pole suurem kui 3000 krooni,» ütles politseiameti pressiesindaja Tiia Sirelpuu BNSile.

Tema sõnul lähtub politseinik otsuse langetamisel alati konkreetsest olukorrast ning rikkumisest ja sellega kaasnevast ohust juhile endale ja kaasliiklejatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles