Kohus mõistis Aleksei Dresseni 16 aastaks vangi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaadrid kaitsepolitsei videost: Aleksei Dresseni vahistamine Tallinna lennujaamas 22. veebruari varahommikul.
Kaadrid kaitsepolitsei videost: Aleksei Dresseni vahistamine Tallinna lennujaamas 22. veebruari varahommikul. Foto: kaitsepolitsei

Harju Maakohus tunnistas täna 43-aastase Aleksei Dresseni süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning karistas teda 16-aastase vangistusega.

Viktoria Dresseni (45) tunnistas kohus süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamisele kaasaaitamises ning karistas teda 6-aastase tingimisi vangistusega 5-aastase katseajaga.

Aleksei Dressenilt konfiskeeriti riigituludesse 142 900 eurot.

Kohtuasi lahendati täna kinnisel istungil kokkuleppemenetluses.

Tänavu 22. veebruaril  pidas kaitsepolitsei Tallinna lennujaamas kinni kapo juhtivspetsialisti Aleksei Dresseni koos abikaasaga ning mõlemale esitati kahtlustus riigireetmises. Väidetavalt müüs Aleksei Dressen Venemaa föderaalsele julgeolekuteenistusele (FSB) olulisi riigisaladusi.

Dressen töötas kapos alates 1993. aastast ning oli vahepeal ka kõrgetel kohtadel, politseidirektorina. Alates 2007. aastast töötas ta spetsialisti ametikohal, viimasel ajal on ta tegelenud äärmusliikumiste temaatikaga. Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg ütles veebruaris toimunud pressikonverentsil, et kahtlustuse järgi alustas mees reeturlusega tegelemist juba kõrgemal ametikohal töötades. Välisriigile andiski ta infot, mida tal õnnestus koguda oma töö käigus.

Dresseni abikaasa tegeles eraettevõtlusega, riigiametnik ta ei olnud. Uurimisasutused kahtlustasid, et naist kasutati kullerina.

Võrdluseks - 2009. aasta märtsis riigireetmises süüdi mõistetud Herman Simmile määrati karistuseks 12 aastat ja kuus kuud ning ta peab hüvitama üle 20 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles