Jaanuaris maksti üle 400 miljoni krooni ELi toetusi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: MANU FERNANDEZ/AP

Kauaoodatud euroraha Eestisse saabumine on paisu tagant välja pääsemas, peaministri sõnul kavatsetakse toetuste kaasfinantseerimiseks tänavu ka 1,5 miljardit krooni laenata.


«Eestil on kavas kasutada Euroopa Investeerimispanga raha EList finantseeritavate projektide kaasrahastamiseks, kuna see on suhteliselt odav. Euribor pluss 0,5 protsenti, see tähendaks aastaintressi 2,5 protsenti,» lausus peaminister Andrus Ansip, kirjutab

Äripäev

. «Summad ei oleks väga suured. Saaksime aastas rääkida 100 miljonist eurost, kogu finantsperspektiivi perioodi kohta 400-500 miljonist eurost, mitte rohkemast.»

Rahandusministeeriumi asekantsler Ivar Sikk kinnitas, et euroraha on juba hakanud suuremas tempos Eestisse voolama. «Väljamaksed selle aasta jaanuaris olid 403 miljonit krooni, mullu jaanuaris 165,5 miljonit. Veebruari väljamaksed tulevad jaanuari omadest suuremad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles