Aktivistid: europarlamendi ACTA-otsus on vaid ühe lahingu võit

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ACTA meeleavaldus Vabaduse väljakul 12.02.2012
ACTA meeleavaldus Vabaduse väljakul 12.02.2012 Foto: Viktor Burkivski

Eesti Interneti Kogukonna koordinaator Siim Tuisk peab tänast Euroopa Parlamendi otsust ACTA suhtes võiduks, kuid nendib, et internetikasutajate õiguste kaitse tagamine vajab veel palju tööd.

«See kindlasti on meie jaoks võit ja me oleme selle üle rõõmsad, samas on see ainult üks lahing,» kommenteeris Tuisk ERRi uudisteportaalile.

«Kui vaadata, kuidas on seadusandlus muutunud viimase 14 aasta jooksul alates USA Digital Millenium Copyright Act-ist ja eurooplaste copyright directive-ist, siis tegelikult kasutajate õigused on selle perioodi jooksul stabiilselt ja pidevalt löögi all,» nentis Tuisk ning lisas, et tendents ei ole endiselt teisele poole suunatud ning kasutajate õigusi ei ole endiselt sellisel kujul igale poole kirjutatud, et neid oleks abi ja need inimesi kaitseksid.

Tuisu sõnul näitab europarlamendi tänane otsus, et rahva sõnumit ei saa eirata ning järgmiseks tähtsamaks ACTAga seotud verstapostiks peab Tuisk Euroopa Kohtu otsust.

«Komisjon on kindlasti öelnud, et ka nemad ootavad kohtuotsust ja siis otsustavad, mis nad edasi teevad,» sõnas Tuisk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles