Linnavolikogu loob kultuurilinnade võrgustiku

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

15. mail toimuval Tallinna päeval kuulutab Tallinn välja Eesti kultuurilinnade koostöövõrgustiku moodustumise ja sellega ühinejad.


«Linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti algatus kaasata kõik Eesti linnad Tallinna kõrval 2011. aasta Euroopa kultuuripealinna projekti on leidnud partneritelt positiivset tagasisidet,» lausus volikogu pressinõunik Ester Šank.

Vitsuti sõnul on kõik linnad, kelle poole tulevane kultuuripealinn Tallinn on pöördunud, koostöö-ettepaneku hästi vastu võtnud. «Pigem on probleem selles, et me ise pole veel suutnud kõigi huvilistega läbi rääkida. Aga me kavatseme seda teha eeloleva paari kuu jooksul, et jõuda peatselt ühishuvide sõnastamiseni,» lubas volikogu esimees.

Ta kutsus koostööst huvitatud linnu üles väljendama oma ühise tegutsemise kavatsust Tallinna päeval 15. mail sõlmitavas kokkuleppes. «Me mõtleme sellest, millisena tahaksime näha Eestit ja oma linna selle sees «pärast balli», ehk 2011. aastale järgneval ajal. Kuhu tahaksime jõuda, kuidas saame kasutada selle sajandi šanssi, kui Eesti Vabariigi pealinn on ühtlasi Euroopa kultuuripealinn? Me ei kavanda mitte suurejoonelist kontserdikava või ürituste sarja, vaid oma linnade, terve oma riigi tulevikku,» selgitas Vitsut oma algatuse eesmärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles