Estonian Air uuendas Tartus rekordit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Juunis teenindas Tartu lennujaam 2313 reisijat. Seejuures alles mais Tallinna–Tartu liinil oma kõigi aegade rekordi teinud Estonian Air uuendas juunis seda taas ning ületas tuhande reisija piiri, mis on olnud firma ammuseks sihiks.

«Meie viimaste kuude töö on vilja kandnud. Juunikuu lendude regulaarsus oli sada protsenti ja punktuaalsus (15 minutit) 82,35 protsenti. Samuti oleme teinud erinevaid turundustegevusi ning pakkunud atraktiivseid hindu,» ütles Estonian Airi kommertsjuht Rauno Parras.

Fääri meeskoorid

Üksnes regulaarlendudel teenindas Tartu lennujaam  juunis 2177 reisijat, sealhulgas 1018 inimest lendasid Tallinna–Tartu lendudel Estonian Airiga ning 1159 Helsingi–Tartu liinil Flybe’iga.

Lisaks regulaarlendudele võttis lennujaam vastu 136 tšarterlendude reisijat.
Läbi aegade kõige enam lennureisijaid väljus ühe lennuga Tartust just tšarterlennuga, kui Atlantic Airways lennutas 17. juunil Tartust Fääri saartele 92 Fääri saarte meeskooride liiget.

Lennujaam rahul

«Juunikuuga võib väga rahule jääda. Kui suudaks seda taset hoida ja stabiilset kasvu jätkata, oleks väga hästi,» rääkis Tartu lennujaama juhataja kohusetäitja Juhan-Johhen Ross.

Selle kuu lõpus või uue alguses saab Rossi sõnul aga teha juba ka esimese analüüsi, kuidas mõjus lennureisijate arvule Estonian Airi Tallinna–Tartu lendude graafiku hõrenemine suvekuudel kuuelt edasi-tagasilennult neljale nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles