Ojuland: ELi kiire föderaliseerumine on liialdus

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland.
Kristiina Ojuland. Foto: Raigo Pajula.

Reformierakonna eurosaadiku Kristiina Ojulandi hinnangul on jutud Euroopa Liidu kiirest föderaliseerumisest suur liialdus ning ta peab riikide eripärade tõttu seda ideed üleüldse võimatuks.

«Euroopa Liit on olnud aastakümneid üks protsess ja näha nüüd selles protsessis mingit kiiret föderaliseerumist on ilmne liialdus,» sõnas Ojuland, kirjutas ERRi uudisteportaal. «Panganduses on otsustatud teha tihedamat koostööd, mis praeguses olukorras on igati mõistetav ja aktsepteeritav, aga kõik sellised tuuled, et kohe ollakse föderatsiooni loomas, on ilmselge liialdus.»

Ojuland, kes enda sõnul on alati olnud antiföderalist, tõi välja, et föderatsiooni loomine tähendaks lõpptulemusena seda, et oleks kahekojaline parlament, keskvalitsus, ühtsed valimised kuni ühise sõjaväeni välja.

Ojulandi sõnul on Euroopa Liidu riikidel ilmselgelt säilinud väga tugevad isiklikud ambitsioonid ja huvid, mis aeg-ajalt ületavad Euroopa Liidu ühishuvi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles