Õunapuu ei näe Kiisleri reformikavas kokkuhoidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine regionaalminister Jaan Õunapuu..
Endine regionaalminister Jaan Õunapuu.. Foto: Peeter Langovits.

Endine regionaalminister, rahvaliitlane Jaan Õunapuu ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et praeguse ministri Siim Kiisleri esitatud haldusterritoriaalse reformi kava ei anna suurt kokkuhoidu.

Õunapuu sõnul tuleb riigil kõigepealt hoopis suuri summasid välja maksta, suured summad kuluvad koondamistele, lisaks peab töötukassa toetusi maksma. Endine minister leidis, et sellisel kujul läheks reform maksma mõned sajad miljonid.

Õunapuu lisas, et kui tulevikus saaks ametnike palgaraha pealt tõesti kokku hoida, siis omavalitsuste igapäevaste tegevuste rahastamiseks kuluks ikka sama palju kui praegu.

Endine minister ütles, et praegu luuakse olukord, kus omavalitsustelt võetakse raha vähemaks, tekitatakse inimestes rahulolematus ja teatatakse siis, et väikesed omavalitsused ei tule toime ning peab tulema reform.

Samas tunnistas ta, et reformi oleks vaja. Esmalt tuleks Õunapuu hinnangul selgeks teha, milliseid ülesandeid uus omavalitsus peaks täitma ja kui palju selleks raha kulub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles