ERR: politsei hakkab jalgrataste helkureid ja kelli kontrollima

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Kaarel Kala/Sakala

Lähiajal hakkavad politseinikud Tallinnas tavapärasest enam kontrollima, kas teedel-tänavatel liikuvatel jalgratastel on kohustuslikud helkurid ja ka rattakell, kuid rikkujatele antakse enne trahvimist võimalus oma ratas korda teha.

Jalgratturi kohustusliku turvavarustuse hulka kuuluvad uue liiklusseaduse järgi vähemalt neli helkurit, esimene valge ja tagumine punane tuli, aga ka signaalkell ning alla 16-aastastel kiiver, vahendab ERR Uudised.

Trahvi politsei kohe ei tee, vaid inimesele antakse võimalus oma ratas korda teha – alustatakse küll menetlust, aga alternatiivina pakub politsei välja võimaluse viia oma ratas kahe nädala jooksul nõuetega vastavusse ja tuua siis ettenäitamisele politseisse.

«Kui inimene kohale tuleb, hindame ratta üle, vaatame, kas kõik korras ja kui on korras, siis me üldjuhul lõpetame menetluse,» selgitas Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo piirkondliku politseitöö talituse juht Valdo Põder.

Kõrgendatud tähelepanu all on praegu ka ratturite liikluskäitumine – seaduse rikkumise korral alustatakse väärteomenetlust, kuid rikkujal on võimalik see lõpetada, läbides edukalt 15 küsimusest koosnev liiklustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles