Kaljuveer: ega olümpia pole üks ala

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kaljuveer
Marko Kaljuveer Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

ETV sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri sõnul sai ta teisipäeval kinnitusteate, et 2014. ja 2016. aasta olümpial saab ühe ala näitamisõiguse TV3.

«Kuid asi pole nii traagiline nagu arvatakse või mõeldakse,» toonitas Kaljuveer.

Ühe ala valimise õigus tähendab seda, et nii 2014. aasta Sotši taliolümpial kui ka 2016. aasta Rio de Janeiro suveolümpial saab TV3 otsustada, millist ala nad näidata soovivad ja ERR seda ala näidata ei saa.

Kaljuveeri sõnul näitab ETV küll aga nii ava- kui ka lõputseremooniat ja kõiki alasid peale selle ühe, mille valib TV3.

Millise ala TV3 valib, pole praegu veel teada, sest see valik tuleb teha aasta enne olümpiamänge.

«Siis nad teevad valiku ära, kuid kas see on meile probleem, seda ma ei oska isegi öelda. Võib-olla natuke ikka, kuid laias laastus, kui vaadata olümpiaprogrammi tervikuna, jagub ruumi ja tööd kõigile,» sõnas Kaljuveer.

Kaljuveeri väitel on nad varemgi pakkunud teistele kanalitele all-litsentse, kuid jätnud endale nö paremad alad. Siis pole selle vastu keegi huvi tundnud.

«Kui TV3 valib nüüd murdmaasuusatamise, siis kas see ongi talispordiala number üks. Ei tea, pole hullu midagi,» sõnas Kaljuveer. «Ega olümpia pole üks ala.»

Varem on väidetud, et TV3 võib endale võtta suveolümpialt kergejõustiku ja taliolümpialt murdmaasuusatamise, kuid sellel teemal ei soovi Kaljuveer pikalt peatuda.

«Siin ma midagi rääkida ei saa, ei taha kedagi mõjutada,» sõnas Kaljuveer. «Olen väga rahulik, sest tööd jagub meile väga-väga palju.»

Kaljuveeri hinnangul oleks pigem traagiline, kui olümpia üldse ETVst kaoks. Just nii juhtus Leedus, kus avalik-õiguslik televisioon jäi näitamise õigustest ilma – seal jagati olümpia kolme telejaama vahel.

Pakkumiste osas nentis Kaljuveer, et kuigi ETV kaotas nö ühe ala näitamise õiguse, siis raha üle ei jää.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles