G4Si rannavalve lahendas juunis 955 korrarikkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalve.
Rannavalve. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Üle Eesti 15 rannas suvitajate turvalisust tagav G4Si rannavalve lahendas esimese suvekuu jooksul 955 avaliku korra ja heakorra rikkumist ning andis esmaabi 69 rannakülastajale, vanematega viidi kokku seitse rannas ära eksinud last, teatas turvafirma.

Enim tegid rannavalvuritele muret omapäi randa lubatud lapsed ning klaastaaraga joobes suvitajad.

G4Si rannavalve juhi Henry Seemeli sõnul jagus juunis vaatamata üsna jahedale suvealgusele nii suplejaid kui ka ootamatuid olukordi, mille lahendamisõpetust ei oskaks ette näha ükski koolitusprogramm.

«Tartus pidid rannavalvurid korrale kutsuma Anne kanalis krokodilli ja boamadu ujutanud välismaalasi, Tallinnas täideti sageli lasteaia kasvataja rolli ning täiesti uus väljakutse oli perutava hobuse taltsutamine Stroomi rannas,» ütles Seemel.

Lõviosa rannavalve poolt registreeritud rikkumistest olid seotud klaastaara ja/või purjutamisega rannas – 731 juhtumit, 196 korral tuli rannavalvureil korrale kutsuda koduloomaomanikke. Suurim korrarikkumiste arv – 428 registreeriti Tallinnas Stroomi rannas, pealinna viies rannas kokku oli 663 rikkumist. Esmaabi anti pealinna rannalistele 24 korral. Tartu rikkumisterohkeim rand on Anne kanal, kus juunis sai kirja 203 rikkumist. Kokku registreeriti Lõuna- ja Kesk-Eesti randades 292 avaliku korra ja heakorra rikkumist, esmaabi saamiseks pöörduti G4S rannavalve punktidesse 44 korral.

Valdava osa rikkumisest lahendas G4S omal jõul, vaid viiel korral oli vajalik politsei sekkumine. Kiirabi meedikute abi vajati kahel korral.

Tänavu hoolitsevad G4S rannavalvurid suplejate veeohutuse eest 15 üle Eesti asuvas ujumiskohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles