Eerik Jago naaseb Belgiast Soome

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik Jago.
Eerik Jago. Foto: Milano CheBanca

Soomes üles kasvanud, aastaid Euroopa klubides, sh Itaalia tippliigas A1, mänginud võrkpallur Eerik Jago (31a, 193 cm) mängis möödunud hooajal Milaanos (A2) ja Belgia meistrivõistlused neljandana lõpetanud Roeselare Knackis.

Tänaseks on tal uued plaanid tehtud. Karjäär jätkub Soomes, 2011/2012 meistrivõistlused hõbeda saanud Hurrikaani meeskonnas, kus tegi osa hooajast kaasa samuti Eesti ekskoondislane Pavel Kružajev, vahendab volley.ee.

Lähemalt Jago enda käe läbi:

«Tegin umbes kuu aega tagasi 1+1 lepingu Loimaa Hurrikaaniga. Mis ma eelmisest hooajast oskan öelda? Kannaoperatsioonist 100% taastumine võttis lõpuks üle poole aasta ja tagantjärele tark olles tuli eelmise aasta EM ikkagi liiga kiiresti peale. Ei suutnud finaalturniiril meeskonnale eriti suureks abiks olla, sügis klubis läks ka rohkem kanda parandades ja platsil «õigeid» liigutusi taastades.

Samas muidugi ei saa ka öelda, et näiteks pikem paus pärast lõikust oleks tingimata parem variant olnud. Need valikud sai siis tehtud ja läks kuidas läks. See kõik kuulub profispordi juurde. Eks ma Roeselaresse läksingi kevadel vaatama, kuidas keha mängimisele reageerib, sest Milaanos sain vähe mänguaega.

Knack oli selles mõttes positiivne valik, et tervis püsis seal ok. Kuigi meeskonna ja enda mängutase Belgias päris ei rahuldanud ja seatud eesmärki (koht finaalis) ei suutnud me saavutada, tundsin, et suudan veel edasi mängida. Hooaja kokkuvõtteks võibki vast öelda, et tervis lubab jätkata.

Leping Soomes siiski tähendab, et tõenäoline on võrkpalli kõrval tavatööots leida ja pooleli jäänud kõrgkool lõpetada. Need asjad on ka juba tasapisi arenenud. Natuke olen ka üle pika aja saanud jälle muusikat teha. Samas pole täiesti võimatu ka võrkpallikarjääri jätkumine kuskil mujal. Eks läheb nagu ikka ja jälle. Paljud asjad on veel lahtised. Elame, näeme. Nii ongi ju huvitavam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles