Vaktsiinibuss hakkab mulke taas hepatiidi vastu kaitsesüstima

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollatõve vastu aitab vaktsineerimine.
Kollatõve vastu aitab vaktsineerimine. Foto: Priit Simson

Vaktsineerimisbuss ootab ka juulikuus kahel korral mullu kollatõveepideemiaga maadelnud Viljandimaa elanikke ja külalisi hepatiidi vastu kaitsesüsti saama.

Buss peatub Viljandis 18. ja 28. juulil.

Viljandi maavalitsus jätkab kampaaniat, mille käigus on kavas elanike kuni 50-protsendilise soodushinnaga vaktsineerimine A- ja B-hepatiidi vastu.

 «Kõige tähtsam on tervete inimeste kaitse,» on rõhutanud maavanem Lembit Kruuse vaktsineerimise olulisust. «Samas tuleb endale aru anda, et tervis on meie kõikide kõige suurem vara ning selle hoidmiseks tuleb teadlikult rohkem panustada. Vaktsineerinud inimesed on olnud hoolivad iseenda ja lähedaste suhtes.»

Kampaania «Viljandimaa hoolib, hooli Sina ka!» käigus leiab vaktsineerimine juulis Viljandis aset kahel päeval. Kolmapäeval, 18. juulil kell 10–19 (lõuna kell 13.30–14.00) pargib vaktsiinibuss Vabaduse platsil. Pärimusmuusika festivali ajal, laupäeval, 28. juulil kell 10–19 (lõuna kell 13.30–14.00) oodatakse huvilisi aga vaktsineerima Viljandi spordihoone ees (Vaksali 4). Samas bussis on võimalik ennast vaktsineerida ka puukentsefaliidi vastu.

 Vaktsineerida on võimalik nii A- kui ka B-viirushepatiidi vastu. Samuti on saadaval ka A- ja B-hepatiidi vastane kombineeritud vaktsiin. Pikaajaline kaitse vastava haiguse vastu saavutatakse pärast kahte A-viirushepatiidi vaktsiini annust või pärast kolme B-viirushepatiidi vaktsiini annust. Kombineeritud vaktsiini kasutamisel saavutatakse kaitse pärast kolme annuse süstimist.

Olenevalt vaktsineeritava vanusest ja hepatiidivastase vaktsiini tüübist on ühe annuse soodushind 11,85–20,72 eurot, millele lisandub protseduuri eest üks euro teenustasu.

 Viimase aasta jooksul on Viljandimaal terviseameti andmetel A-hepatiiti nakatunud 150 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles