USA merevägi avas Pärsia lahel paadi pihta tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USNS Rappahannock 2011. aasta fotol.
USNS Rappahannock 2011. aasta fotol. Foto: SCANPIX

USA mereväe laev avas täna Pärsia lahel Araabia Ühendemiraatide ranniku lähedal tule paadi pihta, mis suurel kiirusel laevale lähenes ja peatumishoiatusi eiras, tappes ühe ja haavates kolm inimest.

«USA mereväe aluse USNS Rappahannock pardal asunud julgeolekumeeskond tulistas väikest mootorpaati pärast seda, kui see eiras hoiatusi ja lähenes kiiresti USA laevale Jebel Ali lähedal,» teatas Bahreinis paiknev USA 5. sõjalaevastik.

Jebel Ali on sadamalinn Araabia Ühendemiraatides, vahendas AFP.

Uudisteagentuuri AP teatel paistis paat olevat üheksameetrine tsiviilalus kolme mootoriga. Samasuguseid paate kasutatakse piirkonnas kalapüügiks, kuid ka Iraani revolutsioonikaart kasutab Pärsia lahel suhteliselt väikseid ja kiireid paate.

USA merevägi on naftarikkas piirkonnas oma vägede arvu suurendanud seoses suurenenud pingetega Teheraniga, mis on ähvardanud sulgeda strateegiliselt tähtsa Hormuze väina Pärsia lahe lõunaosas.

Ühendriigid on piirkonda saatnud kaks lennukikandjat ja kahekordistas eelmisel kuul miinitraalerite arvu neljalt kaheksani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles