Fotod: hobusekasvandust rõõmustab pisipere

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heledal märal Africal sündis tume täkkvarss.
Heledal märal Africal sündis tume täkkvarss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veidi enam kui nädala jooksul on Heimtali hobusekasvanduse trakeeni märad ilmale toonud kolm varssa, kes on tänavu esimesed tõuhobuste järglased.


Kasvanduse juhataja Peep Puna rääkis, et varssadest kaks on täkud ja üks mära, kõik nad on täkk Moorioni järglased. Esimene varss sündis märal Africa nädala eest, Ersti ja Piaf tõid oma järglased ilmale neljapäeva õhtul ja öösel.



Märasid tutvustades lausus juhataja, et Africa on 2007. aasta noorhobuste üle-eestilise ülevaatuse võitja, Ersti aga on ilmale toonud kuus head tulevast sugutäkku.



Nimesid pole varssadele veel pandud. Seda teeb asjatundjatest koosnev nõukogu, kel tuleb arvesse võtta, et hobusehakatise nime esitäht peab olema sama kui talle elu andnud märal.



Juhataja täpsustas, et tänavu on tulemas veel viis trakeeni varssa.



Aastavahetusel oli Heimtali tallides 84 hobust. Heimtali hobusekasvandus on Eesti suurim sporthobuste aretaja ja kasvataja. Trakeenide kõrval kasvatakse seal puhtatõulisi Eesti ja Tori hobuseid ning Shetlandi ponisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles