Koeraomanike seltsi juht pooldab kohustuslikku lemmikloomade kiibistamist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer
Koer Foto: Toomas Huik

Eestimaa Loomakaitse Liidu nägemuse järgi võiksid kõik koerad ja kassid olla kiibistatud ning luua tuleks üle-eestiline elektrooniline register, mille abil saaks vajadusel lemmiklooma tema omanikuga hõlpsasti kokku viia.

Eesti Koeraomanike Seltsi juhatuse liige Aire-Piret Pärn leiab, et kiibistamise mõte on igati asjalik.

«Nii kiibistamine kui üleriigiline register on väga hea mõte,» kinnitas Pärn. «Sealtkaudu saab loom kiiremini koju tagasi – looma omanik leitakse kiiremini üles.»

Pärn lisas, et kiibist üksi ei piisa, sest registri puhul peavad omanikud oma andmed sinna ise sisestama. See peaks tema hinnangul kohustuslik olema. «Kahjuks on väga palju selliseid, kes koera kiibistavad, kuid unustavad selle ära, et peaksid end omanikuna registrisse kandma.»

«See pole tänapäeval enam nii kallis lõbu, et inimesed ei suudaks oma loomale kiipe panna,» sõnas Pärn. Näiteks Tallinnas ja mitmes teises omavalitsuses selline süsteem juba töötab. Pealinna koerte ja kasside pidamise eeskiri kohustab koeraomanikke oma koerad kiibistama mikrokiibiga ja kandma looma linna koerteregistrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles