Reformierakond: noortevolikogu on Keskerakonna propaganda

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu hoone.
Tallinna linnavolikogu hoone. Foto: Eeva Kaun

Reformierakondlasest linnavolikogu liige Kairi Kärner andis eilsel volikogu istungil sisse arupärimise, milles juhtis tähelepanu kahtlustele, et Tallinna noortevolikogu näol on tegemist järjekordse keskerakondliku propagandatööriistaga.

Kärneri sõnul on kummastav, et selline organisatsioon, nagu noortevolikogu luuakse ainult üheksaks kuuks ehk  kuni kohalike omavalitsuste valimisteni, vahendas Reformierakonna pressiesindaja.

«Lisaks väärib tähelepanu asjaolu, et noortevolikogu allub noorte nõukojale, mille liikmed määrab linnapea Edgar Savisaar isiklikult,» seadis Kärner kahtluse alla eilsest homseni toimuvate noortevolikogu valimiste õigsuse.

«Esimene ohumärk sellest, et tegemist ei ole demokraatliku organisatsiooniga on see, et organisatsiooni ei saa kandideerida mitte kõik noored vanuses kuni 26 eluaastat. Näiteks töötavad või lastega kodus olevad noored ei ole just kuigi väärtuslikud, sest praegu saavad kandideerida vaid 7 liiget keskkoolidest, 7 ülikoolidest ning 7 erinevate noorteühenduste esindajat,» ütles Kärner.

«Noortevolikogu põhikiri ütleb, et tegemist on demokraatiat tutvustava organisatsiooniga, kuid kõigile on selge, et tegelikult on loodav noortevolikogu järjekordne keskerakondliku linnavõimu käepikendus,» lausus Kärner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles