Läti meedikud pöörduvad oma rahamurega ELi poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp.
Läti lipp. Foto: SCANPIX

Läti meedikute ja hooldustöötajate ametiühing otsustas korraldada «rahvusvahelise ulatusega protestiaktsiooni» - teavitada Euroopa Liidu Nõukogu ja Euroopa Parlamenti Läti tervishoiu alarahastusest.

Läti meedikud paluvad oma kirjas hinnata, «kas ELi põhiõiguste rikkumine sobib kokku ühenduse eesistuja rolliga», mida Läti asub täitma 2015. aastal.

Ametiühing osutab tõigale, et hoolimata kõigist juba toimunud protestiaktsioonidest moodustavad tervishoiule eraldatavad summad sel aastal 3,2 protsenti riigi sisemaisest kogutoodangust, mis tähendavat ELi elanikele õigust kättesaadavale ja kvaliteetsele tervishoiule tagavate õigusaktide jämedat rikkumist.

Sellega seoses on ametiühing otsustanud hakata valmistuma rahvusvahelise mastaabiga protestiaktsiooniks.

«Ehkki nii eelmise kui ka praeguse valitsuse tegevuskava näeb ette, et tervishoiu rahastamine peab aegamööda suurenema ja jõudma 2014. aastal 4,5 protsendini sisemaisest kogutoodangust, on märke, mis viitavad vastupidisele,» väidab ametiühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles