Valdeku karjäärist võib saada mõnus supluskoht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiku karjäär.
Männiku karjäär. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnaminister Keit Pentus andis  Saku vallale nõusoleku Männiku külas asuva Valdeku karjääri kinnistu tasuta võõrandamiseks.

Saku valla üldplaneeringus on Valdeku karjäär ja selle ümbrus kavandatud puhkealaks.  Valla, Tallinna ning selle lähiümbruse elanikud kasutavad juba pikemat aega Valdeku karjääri suplus- ja puhkekohana. Saku valla arengukava eelnõus aastateks 2012–2025 on kavandatud karjääri kujundamine avalikuks korrastatud supluskohaks.
 
«Vald tahab arendada vanast ja ohtlikust liivakarjäärist puhta ja kena puhkekoha, mis kohalike elanike hulgas on kindlasti oodatud. Kogu ala kaasaegseks ja turvaliseks puhkepaigaks kujundamine on küll aeganõudev tegevus, aga esimene samm kinnistu tasuta võõrandamiseks on tehtud,» ütles Pentus.

Maaüksuse puhul on tegemist endise liivakarjääriga, mille kaevetööd on lõpetatud ning karjäär rekultiveeritud. Kinnistu pindala on 12,37 hektarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles