Haldur langetas Werol Tehased vara hinna kaheksale miljonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Werol tehased
Werol tehased Foto: Marg Ansu

ASi Werol Tehased pankrotihaldur Toomas Saarma müüb avalikul suulisel kordusenampakkumisel kaheksa miljoni eurose alghinnaga ettevõtte pankrotivarana 8,97 hektarist kinnistut ja tehast Painkülas Jõgevamaal.

Juuni lõpus oli Weroli pankrotivara enampakkumisel 10,4 miljoni eurose alghinnaga.
Lisaks on ettevõtte pankrotivarana enampakkumisel Painküla veepuhastusjaam Jõgevamaal. Kinnistu pindala on 49 499 ruutmeetrit.

Kordusenampakkumine toimub Meriton Grand Conference & Spa Hotellis 8. augustil.
Ettevõtte koosseisu kuuluvad kinnistud koos teatud vallasasjadega on antud rendile OÜle Veskimehed tähtajaga viis aastat, mis lõpeb 2017. aasta veebruaris. Ettevõtte omandajal on kohustus maksta kaubamärgi «Olivia» omanikule rendilepingu alusel kaubamärgi kasutamise eest 100 eurot kuus kuni rendilepingu lõppemiseni.

Varasemalt on lisaks Baltic Agrole kinnitanud Oliseeds Trade ja Avena Nordic Grain Oy oma huvi rapsiõlitootja Werol Tehaste vara omandamise ja õlitootmise jätkamise vastu.

Baltic Agro esitas juuni lõpus Werol Tehaste õlitootmise varade omandamise kohta konkurentsiametile koondumise teate.

Tartu maakohus kuulutas 5. aprillil välja ärimees Rein Kilgi kontrollitava rapsiõlitootja AS-i Werol Tehased pankroti. Pankrotiavalduse Werol Tehaste vastu esitasid teravilja- ja rapsikasvatajate Kevili põllumajandusühistu ning Oilseeds Trade AS.

Aprilli lõpus toimunud võlausaldajate koosolekuks oli ettevõtte vastu kogunenud nõudeid 26 miljoni euro eest ning ettevõtte varade väärtuseks 16 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles