Panetta: Süüria konflikt on kontrolli alt väljumas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad (keskel) 2011. aasta fotol koos täna hukkunud kaitseministri Daoud Rajha (esireas paremal) ja teiste armeejuhtidega. Rajha surma järel nimetati uueks kaitseministriks kindral Fahad Jassim al-Freij (esireas vasakul).
Süüria president Bashar al-Assad (keskel) 2011. aasta fotol koos täna hukkunud kaitseministri Daoud Rajha (esireas paremal) ja teiste armeejuhtidega. Rajha surma järel nimetati uueks kaitseministriks kindral Fahad Jassim al-Freij (esireas vasakul). Foto: SCANPIX

Kaitseminister Leon Panetta sõnul on USA tänase Damaskuse suitsiidirünnaku järel väga mures, et eskaleeruv vägivald on kontrolli alt väljumas.

Süüria pealinnas plahvatas täna kõrgete julgeolekuametnike istungi ajal pomm, tappes kaitseministri Daoud Rajha ja president Bashar al-Assadi õemehe Assef Shawkati. Plahvatuses, mille eest võttis vastutuse mässuliste Vaba Süüria Armee, said teiste seas haavata siseminister Mohammed al-Shaar ja riikliku julgeolekuameti juht kindral Hisham Ikhtiyar.

Tegemist on seni rängima rünnakuga Assadi lähikonna vastu.

Panetta ütles pressikonverentsil Pentagonis, et praegu on tähtsam kui kunagi varem, et suurriigid leiaksid ÜRO Julgeolekunõukogus üksmeele sundida Assadi tagasi astuma ja alustama rahumeelset üleminekut, vahendas AP.

Panetta väljendas ka muret Süüria suurte keemiarelvavarude üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles