Sotside euronimekiri: 1. Padar, 2. Saks, 3. Mikko

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE eurovalimiste esinumbrid Katrin Saks ja Ivari Padar
SDE eurovalimiste esinumbrid Katrin Saks ja Ivari Padar Foto: Indrek Galetin

Täna toimunud Sotsiaaldemokraatide üldkogul pandi sisevalimiste tulemusena paika Euroopa Parlamenti kandideerijate nimekiri, mille esinumber on senine sotside juht rahandusmister Ivari Padar, teine Katrin Saks ja kolmas Marianne Mikko.


Kandidaadiks number kaks valiti praegune eurosaadik ja Lastekaitse liidu president Katrin Saks, kes tänas oma kõnes kõiki erakonnaliikmeid toetuse eest.

«Sotsiaaldemokraadid on välja töötanud tugeva programmi Euroopa Parlamendi valimisteks, meil on selge nägemus, kuidas praeguse majandussurutise tingimustes anda Euroopale uus suund. Loodan, et 7. juunil toimuvatel valimistel annavad valijad hääle sotsiaaldemokraatidele, kellel on arvestatav kogemus europarlamendis ja riikide vahelises välissuhtluses,» lisas Saks.

Kolmandana kandideerib sotside nimekirjas europarlamenti ka praegune eurosaadik Marianne Mikko. «On hea meel, et peale esinumbrit on meil kohe kaks tugevat naiskandidaati, mis näitab naiste osakaalu tähtsust meie erakonnas,» ütles Mikko.

«Europarlamendi valimised on näidanud, et valija hindab kandidaatide välispoliitilisi teadmisi,» ütles SDE nimekirjas kandideeriv riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser. «Sellest lähtuvalt on SDE valimisnimekiri märkimisväärselt esinduslik.»

SDE nimekiri eurovalimistel:

Kandidaat nr 1 Ivari Padar

Kandidaat nr 2 Katrin Saks

Kandidaat nr 3 Marianne Mikko

Kandidaat nr 4 Sven Mikser

Kandidaat nr 5 Eiki Nestor

Kandidaat nr 6 Indrek Saar

Kandidaat nr 7 Kadi Pärnits

Kandidaat nr 8 Hannes Rumm

Kandidaat nr 9 Heljo Pikhof

Kandidaat nr 10 Jüri Tamm

Kandidaat nr 11 Randel Länts

Kandidaat nr 12 Mark Soosaar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles