Kolmandikul Fukushima lastest leiti väiksed kasvajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirituskontroll Koriyamas Fukushima prefektuuris
Kiirituskontroll Koriyamas Fukushima prefektuuris Foto: SCANPIX

Peaaegu 36 protsendil Fukushima piirkonna lapsel diagnoositi kilpnäärmel ebanormaalsed kasvajad. Arstid väidavad, et need ei saa olla seotud Fukushima tuumakatastroofiga.

Kokku uuriti Fukushima piirkonna 38 114 last, kellest 35,3 protsendil ehk 13 460 lapsel avastati kilpnäärmel kuni 5 millimeetri suurused tsüstid või sõlmed. 186-l noorukil olid need suuremad kui 5,1 millimeetrit, kirjutas The Telegraph.

Aastal 2001 aga tehti Nagasaki linnas kilpnäärme uuring ja mitte ühelgi lastest ei olnud kilpnäärmel tsüste ja vaid 0,8 protsendil esines sõlmi.

Fukushima ülikooli haigla professori Naomi Takagi sõnul ei tähenda need kasvajad siiski veel vähki. Tema sõnul ei ole nende kasvajate põhjus teada, aga on väga raske uskuda, et need on seotud tuumakatastroofi radiatsiooniga. «Praegu on veel väga vara ja me näeme radiatsiooni mõjusid alles pärast nelja või viit aastat,» väitis Takagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles