Heineken ja Tai miljardär võitlevad Aasia õllekompanii pärast

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asia Pacific Breweries toodab populaarset õlut Tiger.
Asia Pacific Breweries toodab populaarset õlut Tiger. Foto: SCANPIX

Maailma suuruselt kolmas õlletootja Heineken pakub Aasia õlletootja Asia Pacific Breweries aktsiate eest 6 miljardit dollarit, selleks et blokeerida Tai ühe rikkama inimese mõju selles ettevõttes.

Heineken, kellele kuulub 42 protsenti Asia Pacific Breweie’st teeb pakkumise kõigile aktsionäridele, et võtta täielikult üle Singapuris asuv ettevõte, kirjutab Bloomberg. Pakkumine hõlmab ka 40 protsenti aktsiatest, mis kuulub Singapuris asuvale toiduainetööstuskontsernile Fraser and Neave (F&N). Tai miljardär Charoen Sirivadhanabhakdi’le kuluv TCC grupp tegi sel nädalal ettepaneku osta 22 protsenti F&N-i aktsiatest samal ajal kui tema väimees Chotiphat Bijananda on ostmas 8,4 protsenti Asia Pacific Breweries aktsiatest.

Heinekeni tegevjuht Jean-Francois van Boxmeer ütles pressiteates, et muutused kahe ettevõtte aktsionäride struktuuris tähendab seda, et partnerlussuhe Asia Pacific Breweries’ga on muutunud. Hollandi õlletootja lubas teha kõik võimaliku oma kommertshuvide kaitseks.

F&N ütles pressiteates, et kaalub Heinekeni pakkumist, aga pole kindel, kas kokkuleppele jõutakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles