Finnairi streiginõupidamised külmusid kinni

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi reisilennuk.
Finnairi reisilennuk. Foto: SCANPIX

Teisipäevaks kavandatud Finnairi tehnilise tugipersonali streik pööraks firma lennuplaani segi mõne päevaga, kuid teistele lennufirmadele kohe suuri probleeme ei tekitaks.


Tööseisakuga ähvardavad tehnikud hooldavad lisaks Finnairile ka mitme Euroopa lennufirma lennukeid, vahendas

YLE

. Nende hulgas on näiteks Lufthansa, KLM ja Aeroflot.



Töötajaid esindavad ametiühingu TU esimehe Antti Rinne sõnul teiste firmade lennukite hooldust võimalik tööseisak ei puuduta.



Finnairi tehnikadirektor Kimmo Soini oli varem öelnud, et kui streik peaks hõlmama ka muude firmade lennukite korrashoidu, siis muutuks olukord äärmiselt murettekitavaks.



YLE uudiste andmetel viib Finnair Soomes läbi keskmise raskusastmega ja ka osa keerulisematest lennukiremontidest, mida paljudel on kombeks teha hinnatasemelt soodsamates Kaug-Ida riikides.



Soini sõnul on streik otsustavaks momendiks hooldus- ja remonttööde jätkumise osas.

«Konkurents lennunduses on verine. Mõtleksin hoolega järele, kui mõistlik see tööseisak ikka on. Minu arvates satuvad ohtu töökohad, kui otsustatakse streigi kasuks,» selgitas ta.

Finnair ja TU ei kavatse pidada omavahel nõu ülehomseks kavandatud streigi vältimiseks. Kumbki osapool ootab teise järgmist sammu, vahendas YLE.

Ametiühingud andsid lennufirmale homme kella 16 aega loobuda vallandamisplaanist ja kavast muuta töölepinguid.

Finnairi hinnangul oleks streik ebaseaduslik, kuna ametiühing edastas hoiatuse eile ja seda vaid kolm päeva enne kavandatavat tööseisakut. Vastavalt seadustele tuleks tööandjate ette hoiatada vähemalt kaks nädalat.

Rinne tunnistab, et streigiähvardus pole kooskõlas kehtiva korraga, kuid rõhutab teema olulisust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles