Galerii: president Ilves rääkis skautide 100. aastapäeva laagris oma kogemustest

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 21. juulil lõpeb Tagametsas skautide 100. juubelile pühendatud laager, mida külastasid ka president Toomas Hendrik Ilves ja Suurbritannia suursaadik Chris Holtby.

Reede õhtul toimus pidulik lõkkeõhtu, millest võttis osa Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, kes on ka Eesti skautide 100. juubeliaasta patrooniks.

President rääkis lõkkeõhtule kogunenud skautidele oma elamustest ja kogemustest ning vahvatest seikadest, mida ta on saanud skaudina tegutsedes ning lastele pakkus palju huvi, mida president ise skaudina olles on õppinud ja kuidas need oskused on igapäevaelus kasuks tulnud. Oskus looduses hakkama saada ja avastada maailma olid ühed väärtused, mida tõi president oma lõkkejutus esile.

Skautide lõkkeõhtul osales ka skautluse sünnimaa - Suurbritannia - suursaadik Eestis Chris Holtby, kes tõi laagrilistele kuninganna Elizabeth II tervitused.

Tema majesteet soovis skautidele, et Eesti skautluse juubelit tähistav laager oleks kõigile meeldejäävaks ja nauditavaks kogemuseks ning õnnitles kõiki Eesti skaute 100. juubeli puhul. Suurbritannia kuningakoda on tihedalt seotud skautlusega ning kuninganna Elizabeth on ka Suurbritannia skaudiorganisatsiooni patroon.

Briti peaskaut Bear Grylls ütles oma kirjalikus tervituses Eesti skautidele, et «Skautlik liikumine on palju aastaid olnud inspiratsiooni allikaks miljonitele noortele üle maailma ühendades endase seikluse, lõbu ja vastutuse maailma ees.»

President Toomas Hendrik Ilves ja suursaadik Chris Holtby tegid sissekande ka Eesti Skautide Ühingu külalisteraamatusse.

Kokku oli juubelilaagris üle 200 osaleja, kelle seas oli nii eesti kui vene rahvusest noori ja juba traditsiooniliselt on kohal ka Tallinna nägemispuudega noori koondav skaudiüksus, kellele osa tegevusi on spetsiaalselt kohandatud, et nad saaks nautida laagrirõõme võrdselt kõigi teiste noortega.

Eesti Skautide Ühing, mille liikmeskond küündib 1500 liikmeni, on tänasel päeval üks suurimaid noorteorganisatsioone Eestis. Maailmas on skaute kokku üle 30 miljoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles