Colorado tulistaja astus esmakordselt kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Holmes täna Arapahoe maakonna ringkonnakohtus.
James Holmes täna Arapahoe maakonna ringkonnakohtus. Foto: SCANPIX

James Holmes, keda süüdistatakse 12 kinokülastaja tapmises ja kümnete haavamises viimase Batmani-filmi esilinastusel Colorado osariigis Auroras, astus täna esmakordselt kohtu ette.

Oranžiks värvitud juustega vanglarüüs 24-aastane Holmes istus Centenniali kohtusaalis ja põrnitses tuimalt enda ette, kuni advokaadid arutasid Arapahoe maakonna kohtunikuga protseduurilisi küsimusi. Istung kestis alla kümne minuti.

Holmesi süüdistatakse 12 inimese tapmises ja 58 haavamises reedel Denveri lähistel Auroras filmi «The Dark Knight Rises» esilinastusel.

Tunnistajate sõnul sisenes kuulikindlas riietuses mees kesköise seansi ajal tuletõrjeväljapääsu kaudu kinosaali, viskas rahva sekka kaks kanistrit mürgigaasiga, lasi ühe valangu õhku ning hakkas siis huupi tulistama.

Rünnakus sai haavata 58 inimest. Ajalehe Washington Post teatel oleks tulistaja ilmselt rohkem inimesi surmanud, kui tema relv ei oleks kinni kiilunud.

Holmes on viibinud pärast vahistamist üksikkongis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles