Internetiportaalides tehakse äri kaitseväe kuivtoidupakkidega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelase päevane toidunorm
Kaitseväelase päevane toidunorm Foto: Sille Annuk / Postimees

Interneti müügiportaalides võib leida kümneid kuulutusi, kus müüakse väliõppustel kasutamiseks mõeldud kaitseväe kuivtoidupakke.

Internetiportaalides müüakse kaitseväe toidupakke keskmiselt nelja euroga ning tavaliselt on neid müüki pandud mõnekaupa. Samas võis kuivtoidupakke näiteks portaalis okidoki.ee sel aastal osta korraga ka kuni 40.

Kaitseväe peastaabi teatel on kaitsevägi toidupakkidega äritsemisest teadlik ja kindlasti seda ei soosi.

Kaitseväe logistikakeskuse teabeohvitser kapten Marek Miil ütles Postimehele, et tõenäoliselt on internetis müüdavate kuivtoidupakkide puhul tegemist mõne kaitseliitlase või endise ajateenija poolt omaenda isikliku kõhu arvelt kokku hoitud toiduga, mida püütakse kollektsionääridele või militaarhuvilistele maha müüa.

«Kaitseväes teenistuses olevatele inimestele kehtib kuivtoidupakkide kasutamise ja käitlemise kord, mis keelab sellise tegevuse,» ütles Miil ja kinnitas, et kaitseväe ladudest ei ole kuivtoidupakke kaduma läinud.

Kaitseväe logistikakeskuse andmetel tarbiti kaitseväes eelmisel aastal kokku 121 638 ööpäevaks vajalikku toitu sisaldavat kuivtoidupakki.

Poolteisekiloseid 24 tunni kuivtoidupakke on eri tüüpi ning need sisaldavad põhiroogade kõrval ka näkileiba, sproti- või pasteedikonserve, magustoitu ja jooki. Näiteks võib toidupakk sisaldada lihapalle tomatikastmes kartuliga, strooganovi kartuliga, sprotte, sõduri näkileiba, hanemaksapasteeti, halvaad pähklitega, puuviljapüreed, suhkrut, teed ja piimaga müslit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles