Tubakapoliitikat karmistavad muudatused ei valmi enne järgmist aastat

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suitsetamist vähendada sooviv sotsiaalministeerium alustab tubakapoliitikat karmistavate seadusemuudatuste ettevalmistamist järgmisel aastal.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantseri Ivi Normeti sõnul moodustas sotsiaalminister mullu novembris eri ametkondade esindajatest töörühma, mille ülesanne on üle vaadata riiklik tubakapoliitika, et vähendada tubaka tarvitamist. Vajadusel teeb töörühm tema sõnul ka ettepanekuid, et karmistada eelkõige tubakatoodete alaealistele kättesaadavaks tegemise eest ette nähtud karistusi.

Praeguseks on ühe meetmena Normeti sõnul töörühmas kõne all olnud ka võimalus keelata suitsetamine kõigi avalike hoonete ees.

Töörühm peab niinimetatud tubakapoliitika rohelise raamatu sotsiaalministrile esitama hiljemalt 30. septembriks. Asekantsleri sõnul esitatakse seejärel valitsusele ettepanekud, mida võiks tubakapoliitika karmistamiseks teha, ning asutakse alles 2013. aastal ette valmistama vastavaid seadusemuudatusi.

Normet lisas, et ka pärast omapoolsete ettepanekute tegemist jääb töörühm koos käima, et teise ülesandena kujundada Eesti seisukohad Euroopa Liidu liikmesriikide õigus- ja haldusnormide ühtlustamise kohta, mis käsitlevad tubakatoodete valmistamist, esitlemist ja müüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles