Swedbank: mobiilimaksed ületasid esmakordselt pangakontoris tehtud maksete hulga

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiimaksete arv ületas Swedbankis esmakordselt kontorites tehtud maksete hulga.
Mobiiimaksete arv ületas Swedbankis esmakordselt kontorites tehtud maksete hulga. Foto: Peeter Langovits

Juunikuus ületasid mobiilis tehtud maksed esimest korda Swedbanki kontorites tehtud maksete hulga. Kui kontorites üle Eesti tehti kokku ligi 46 000 makset, siis mobiili kaudu oli see number ligi 47 000.

Swedbanki e-kanalite operatsioonide juhi Erkki Saarniidu sõnul on mobiilsete maksete kasvavat trendi märgata olnud juba mõnda aega tagasi. «Suvi ja puhkuste aeg on mobiilipangandusele ainult hoogu juurde andnud ja näiteks juunis ületas Swedbanki mobiilirakenduste allalaadimiste arv juba 53 000 piiri,» rääkis ta.  Peamiselt vaadatakse mobiilis tema sõnul kontojääki ja tehakse makseid.

«Usume, et trend oma finantsasju mobiilis ajada on jätkuv ja näeme kõrgeid kasutajanumbreid ka peale puhkuste perioodi lõppu,» sõnas Saarniit.

2011. aastaga võrreldes on mobiilipanga külastused kasvanud 5 korda äriklientide ja 3 korda eraklientide osas. Ka mobiil-ID kasutamine autentimisvahendina on pööranud viimaks tõusule, iga neljas mobiilipanga klient kasutab Swedbanki kinnitusel just seda mugavat võimalust ning aasta lõikes on mobiil-ID kasutamine interneti- ja mobiilipangas kokku suurenenud ligi 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles