Ukraina naisaktivist paljastas patriarh Kirilli ees rinnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud Ukraina naisrühmituse FEMEN aktivist paljastas täna vene õigeusu kiriku patriarhi ees rinnad, intsident juhtus mõni minut pärast Kirilli saabumist Ukrainasse.

Palja ülakehaga ja teksasid kandnud noor naine toimetati minema ühe preestri ja julgeolekutöötaja poolt, kes peatasid Kirilli poole jooksnud naise tee mõni meeter enne kirikupeani jõudmist, vahendas AFP.

FEMENi aktivistil olid selja peale värvitud sõnad «Kill Kirill» («Tapke Kirill») ja enne kinnipidamist jõudis ta karjuda: «Kao minema!».

Kirill pani aktivisti käitumist ilmselgelt tähele, kuid seisis Kiievi lennujaama asfaldil stoilise rahuga ja ei paistnud kuidagi reageerivat.

FEMEN teatas, et süüdistab patriarhi Vladimir Putini vastaste aktivistide ebaseaduslikus arreteerimises, pidades ilmselt silmas punkansambli Pussy Riot liikmeid, keda ähvardab Moskva Lunastaja Kristuse kirikus Putini-vastase laulu esitamise eest seitsmeaastane vangistus.

FEMENi liikmete sagedased palja ülakehaga protestiaktsioonid naiste õiguste kaitseks on muutunud maailmakuulsaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles