Colorado tulistaja väidab, et ei mäleta veresauna korraldamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Holmes esmaspäeval Arapahoe maakonna ringkonnakohtus.
James Holmes esmaspäeval Arapahoe maakonna ringkonnakohtus. Foto: SCANPIX

James Holmes on väidetavalt öelnud, et ta ei tea, miks teda vanglas kinni hoitakse, meest süüdistatakse 12 inimese tapmises Colorado kinos.

24-aastane mees on korduvalt vangivalvuritelt küsinud, miks ta vanglas viibib, ja väidab, et ta ei mäleta midagi tulistamisest uue Batmani filmi esilinastusel, vahendas New York Daily News.

Teda hoitakse üksikkongis 23 tundi päevas ning lastakse välja ainult üheks tunniks, mille jooksul ta peab kandma pussitamiskindlat vesti, et teised vangid teda vigastada ei saaks.

Colorado ülikoolis neuroteaduste erialal doktorantuuris õppinud mees on samuti kurtnud Arapahoe maakonna kinnipidamiskeskuse toidu üle.

«Ta on öelnud, et tema kõht valutab,» ütles üks vangla töötajatest. «Samuti kurtis ta kord, et talle ei meeldi siinne toit… Mees tappis 12 inimest ja ta on pahane, et ta ei saa neljatärnihotelli toitu?»

Pärast esmaspäeval peetud kohtuistungit, kus Holmes tundus olevat segaduses ja uimane, on mees väitnud, et ta ei mäleta veresauna korraldamist.

Vangla töötajad ja kaasvangid usuvad, et Holmes teeskleb mälukaotust. «Ta peab oma näitlemisoskused vandekohtu jaoks hoidma, sest keegi siin ei usu tema teesklemist.»

James Holmes saatis väidetavalt ühele Colorado ülikooli professorile tulistamise eel märkmiku, mis sisaldas jooniseid tema plaanist.

Pakk leiti juhuslikult ülikooli postiruumist mitu päeva pärast tulistamist ning ei ole selge, miks seda professori kätte ei toimetatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles