Hääl ostab Veolia jäätmekäitlusäri

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veolia
Veolia Foto: Meelis Tomson

Veolia Environnement tütarfirma Veolia Propreté valis jäätmete kogumise ja käitlemise alase äritegevuse ostjaks Eestis ja Leedus vedel- ja gaasikütuse hulgimüügiga tegeleva Alexela Energia, mille üheks omanikuks on Heiti Hääl.

Müügi objektideks on AS Veolia Keskkonnateenused ja Veolia 65-protsendiline osalus ASis Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus (endine AS Tallinna Prügila). Veolia Keskkonnateenustele kuulub täisosalus ASis Tallinna Sekto ja selle tütarfirmas OÜ Sekto-Pärnu ning 25-protsendiline osalus teises tütarettevõttes Infokaitsesüsteemide OÜ.

Samuti omab Veolia Keskkonnateenused täisosalust ettevõtetes Resk OÜ ning OÜ Kudjape Ümberlaadimisjaam ja 40,3-protsendilist osalust OÜs Prügimees. Viimasega kaasneb ka osalus tütarettevõttes OJ Projekt OÜ. Leedus omandas Alexela Energia ettevõtted UAB Veolia Environmental Services Lietuva koos tütarfirmaga UAB Veolia Environmental Services Klaipeda.

AS Alexela Energia nõukogu esimees Heiti Hääl ütles pressiteate vahendusel, et pöördub esmalt konkurentsiameti ja Tallinna Linnavalitsuse poole, mis on kaasaktsionär Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuses, et rääkida läbi uued ideed.

«Ühe eesseisva muudatusena plaanime viia äritegevuse Veolia brändi alt üle Sekto brändile, mis on turul juba tuntud. Klientide jaoks muutub seega vaid teenusepakkuja nimi. Ärimudelis on kindlasti kavas süvendada energeetika ja jäätmekäitluse vahelist sünergiat,» ütles Hääl.

Veolia Environnement asepresident ja Veolia Enviromental Services tegevjuht Jérôme Le Conte märkis, et Balti äritegevuse vastu tundsid huvi mitmed rahvusvahelised potentsiaalsed investorid.

«Veolia lahkumine Eesti ja Leedu turult on osa meie emaettevõtte strateegiast, mis hõlmab väljumist mitmetest äriliinidest. Meie jaoks oli see pärast varasemat Läti jäätmekäitlusalase äritegevuse müüki viimane samm Baltikumi jäätmekäitlusturult lahkumisel,» lausus Le Conte.

AS Veolia Keskkonnateenused on Eestis turuliider jäätmete kogumises ja käitlemises. Grupp teenindab umbes 415 000 elanikku ning aastane jäätmekäitlusmaht ulatub üle 100 000 tonni. 2011. aastal oli ettevõtte konsolideeritud käive 20,9 miljonit eurot.

AS Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus on Eesti suurim prügijaam, mille aastane töötlemisvõimsus ületab 170 000 tonni. 2003. aasta juunis avatud keskus vastab EL-i regulatsioonidele ning on üks kaasaegsemaid jäätmekäitluskeskusi Baltikumis. Ettevõtte mullune käive ulatus 7,6 miljoni euroni.

UAB Veolia Environmental Services Lietuva teenindab Leedu kaht suurimat linna: Vilniust ja Kaunast, lisaks ka Klaipedat. Ettevõte osutab teenust Leedus umbes 80 000 elanikule ning kogub aastas 38 000 tonni erinevaid jäätmeid. Eelmisel aastal oli ettevõtte konsolideeritud käive 2,7 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles