Enamik Läti elanikke usub kreatsionismi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
43,2 protsenti uuringufirma küsitlusele vastanud Läti elanikest vastas, et nad usuvad kreatsionismi.
43,2 protsenti uuringufirma küsitlusele vastanud Läti elanikest vastas, et nad usuvad kreatsionismi. Foto: AFP / Scanpix

Suur osa Läti elanikest arvab maailma olevat jumala loodud, tunduvalt vähem on neid, kes peavad õigeks evolutsiooniteooriat, selgus värskest

arvamusuuringust

.


Gallupifirmale SKDS vastanuist usub kreatsionismi 43,2 protsenti ning Charles Darwini teooriat 31,6 protsenti. Oma seisukohta ei osanud öelda 25,2 protsenti, teatas uudisteagentuur BNS. 

Võrreldes 2005. aastal tehtud sarnase uuringuga on darvinistide arv kerkinud neli punkti, samas kui jumala loometöösse uskujate osakaal on jäänud samaks.

Kreatsionismi pooldajaid oli keskmisest enam naiste (47 protsenti) ja üle 55-aastaste (48 protsenti) seas ning maapiirkondades (48 protsenti). Piirkonniti oli see näitaja kõige suurem valdavalt katoliiklikus Ida-Lätis (56 protsenti).

Evolutsiooniteooriat pooldasid seevastu keskmisest enam 18- kuni 34-aastased (36 protsenti), kõrgepalgalised (40 protsenti) ja Vidzeme elanikud (37 protsenti).

Uuring näitas, et lätlaste maailmapilt ei sõltu haridusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles