Genfis esitleti DBSi kabrioversiooni Volante

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aston Martin

Lisaks ajaloo kiireimale Aston Martinile esitles ettevõte Genfis käimasoleval näitusel ka Bondi filmidest tuttavaks saanud Aston Martin DBSi kabriolettversiooni Volante.


Uus kabrio komplekteeriti kuueliitrise V12 bensiinimootoriga, mille võimsuseks teatatakse 510 hobujõudu. Analoogne jõuallikas peitub ka tavalise kupee mootoriruumis, kirjutab

Autonet.ee

.

Jääb veel lisada, et selle maksimaalne pöördemoment ulatub 570 Nm-ni. Samasse komplekti kuulub ka kuuekäiguline järjestikuline käigukast, mis lubab autol paigalt sajani kiirendada 4,3 sekundi jooksul ning saavutada tippkiiruseks 307 km/h. Valikus on ka roolilt labadega juhitav Touchtronic automaatkast.

Katuse kokkuvoltimiseks kulub 14 sekundit ning auto kiirus võib sel ajal ulatuda 50 kilomeetrini tunnis.

Kuigi esitiibade, pagasiluugi ja mootorikatte valmistamiseks kasutati süsinikkiudu, on auto tühimass kupee omast siiski 115 kilogrammi võrra raskem, sest katuse puudumine tuli jäikuse seisukohalt korvata teiste meetoditega. Volante tühimassiks on 1810 kilogrammi.
Auto jõuab müüki eeloleval sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles