Lillo eile politseis ütlusi ei andnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Lillo vältis ajakirjanikega silmast silma suhtlemist.
Kalev Lillo vältis ajakirjanikega silmast silma suhtlemist. Foto: Toomas Huik

Eile keskkriminaalpolitseis käinud riigikogu reformierakonna fraktsiooni liige Kalev Lillo tutvus seal küll talle esitatud kahtlustusega, kuid keeldus ütluste andmisest.

«See on kahtlustatava enda valik, kui palju ta millisel ajahetkel soovib ütlusi anda. Lillo kasutas oma seaduslikku õigust seekord ütlusi mitte anda,» sõnas juhtiv riigiprokurör Heili Sepp.

Kui justiitsminister Kristen Michal veetis keskkriminaalpolitseis üle seitsme tunni ning lahkus sealt alles õhtul kell kümme, siis Kalev Lillo pääses keskpäeval tulema vaid 40 minutiga. Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler, kelle alluvad eile ülekuulamisi läbi viisid, kinnitas, et sarnaselt Michalile, keda saatis vandeadvokaat Aivar Pilv, oli ka Lillol advokaat kaasas.

Reformierakonna eelmine peasekretär, justiitsminister Kristen Michal ning varem erakonna büroos töötanud riigikogu liige Kalev Lillo kutsuti eilseks keskkriminaalpolitseisse, et nad kahtlustatavatena üle kuulata.

Riigiprokuratuuri esindaja sõnul tutvustati enne ülekuulamiste algust Michalile ja Lillole kahtlustuse sisu., tutvustati nende õigusi ja kohustusi ning tehti ettepanek anda kahtluse aluseks oleva kuriteo asjaolude kohta ütlusi. Michal kinnitas täna meediale saadetud teates, et ta vastas ülekuulamisel esitatud küsimustele põhjalikult ja ammendavalt ning avaldas lootust, et tal õnnestus kahtlused ümber lükata.

Riigiprokuratuur alustas pärast reformierakondlase Silver Meikari arvamusloo ilmumist Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumist. Kriminaalasja uurimisasutuseks määras prokuratuur keskkriminaalpolitsei.

Meikar kirjutas 22. mail Postimehes, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul Kristen Michal ning raha vahendajaks oli Kalev Lillo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles