Pjatigorski arvatav lapsetapja tunnistas veretöö üles

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuuri uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin.
Prokuratuuri uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin. Foto: SCANPIX

Pjatigorski korrakaitsejõud võtsid ametkondade ühisoperatsiooni käigus kinni 40-aastase Vladimir Ambartsumovi, keda kahtlustatakse 9-aastase Anna Prokopenko tapmises.

Venemaa prokuratuuri uurimiskomitee ametliku esindaja Vladimir Markini kinnitusel on olemas tõendid mehe seotusest lapse tapmisega, vahendas RIA Novosti.

Ambartsumov võttis ülekuulamisel omaks nii lapse vägistamise kui kägistamise.

Korrakaitsejõudude esindaja Stavropoli krais rääkis varem RIA Novostile, et meest on korduvalt karistatud raskete kuritegude sooritamise eest ja ta vabanes vanglast alles kuu tagasi.

Väikse tüdruku surnukeha leiti 25. juulil Mašuki mäelt. Prokuratuur algatas õõvastava kuriteo uurimiseks kriminaalasja paragrahvide alusel, mis puudutavad väikelapse tapmist, vägistamist ja seksuaalse alatooniga vägivalla kasutamist.

Mõni päev pärast surnukeha leidmist teatasid korrakaitsejõud arvatava kurjategija tabamisest. Kahtlusalune oli väga sarnane fotoroboti pildil kujutatud mehega. Mingit kindlust kahtlusaluse süüs siis veel polnud.

Täna kinnitas Markin, et uurijate käes on videosalvestis. Sellelt on näha, kuidas 23. juulil kell 15.01 läheb mees tüdrukuga metsa poole ja kuidas ta kell 16.02 naaseb sealt üksinda.

Ka on uurijatel olemas telefonikõnede väljavõtted, mis kinnitavad, et Ambartsumov viibis mobiiltelefoniga kuriteopaiga lähistel.

Kokku võtsid eksperdid kurjategija leidmiseks ligi 200-lt varem karistatud mehelt DNA-proove. Kõiki neid võrreldi mõrvapaigast ja lapse riietelt saadud bioloogiliste nn jälgedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles