Gay ei keskendu Boltile, vaid isiklikule rekordile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Gay
Tyson Gay Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängude kergejõustikuprogramm algab homsest ning üks favoriite 100 m jooksu medalitele Tyson Gay ütles, et ei keskendu suurfavoriit Usain Bolti alistamisele, vaid pigem oma kehast maksimumi võtmisele.

«Ma ei taha öelda, et Bolt on haavatav. Ta suudab ilmselt joosta 9,6 või 9,5 sekundiga ja on endiselt favoriit kaitsmaks oma kuldmedaleid. Ta on jooksnud kiiremini kui keegi teine,» ütles Gay Eurospordile.

«Sellisel tasemel on tähtsad medalid ja kui konkurendid jooksevad minu parimatest aegadest kiiremini, pean lootma, et ka minu keha suudab 100 m läbida 9,7 või 9,6 sekundiga,» jätkas Gay.

Jamaica sprinteritele on 100 m jooksus kindlasti raske vastu saada. Maailma hooaja edetabelis hoiab Yohan Blake ajaga 9,75 esikohta. Teisel kohal on Bolt ühe sajandiku võrra nõrgema ajaga ning kolmas Jamaicalane Asafa Powell asub ajaga 9,85 neljandal kohal. Gay selle hooaja parim aeg on 9.86.

Meeste 100 m jooksu kvalifikatsioon ja eelringid peetakse Londonis laupäeval, poolfinaalid ja finaal toimuvad pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles