Mariupoli pedagoogid said riietumisjuhise

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariupoli linnavõimud tahavad haridusasutustes näha korrektseid pedagooge.
Mariupoli linnavõimud tahavad haridusasutustes näha korrektseid pedagooge. Foto: SCANPIX

Ukraina Mariupoli haridusametnikud kehtestasid õpetajatele ja lasteaiakasvatajatele riietumiseeskirjad, mis keelavad ära miniseelikud ning lahtised jalanõud, vahendab ajaleht Segodnja.

Haridusasutuses töötavad inimesed peavad järgima ärieetika standardeid. Seelik peab ulatuma vähemalt põlvini ja sõltumata aastaajast tuleb kanda vahetusjalanõusid.

Nii näiteks on keelatud plätud ja kodused, massiivsed jalanõud, ka kulunud ja oma kuju minetanud ning  määrdunud jalatsid.

Väljaande KorrDon teatel peavad haridusasutuste töötajad kandma kaarte, millel oleks õppeasutuse embleem ja konkreetse haridustöötaja nimi.

Mariupoli linnavalitsuse haridusosakonna kinnitusel puudutab nõue kanda vahetusjalanõusid eelkõige lasteaednikke, kuna kasvatajate ebamugavad jalavarjud võivad teha kahju nii neile endile kui lastele.

Haridusosakonna juhataja asetäitja Jelena Uzun kinnitas, et vallandama või trahvima kedagi ei hakata. Riietumiseeskirjade vastu patustanud inimesele tehakse suuline märkus, lisas ta.

«Me lubame kanda pükse, kuid need ei tohiks olla sportlikud ega ka pidulikud. Pedagoog ei tohi riietuda paljastavalt ja väljakutsuvalt,» rõhutas Uzun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles