Vanemad avaldasid olümpiavõitjale võistluse järel mitu kohutavat saladust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wu Minxia (paremal) ja tema paariline He Zi.
Wu Minxia (paremal) ja tema paariline He Zi. Foto: SCANPIX

Olümpiakulla võitmine peaks olema rõõmus sündmus, kuid Londonis kuldmedali võitnud Hiina vettehüppaja Wu Minxia sai seejärel teada mitu kurba uudist.

26-aastane hiinlanna võitis naiste hoolaua paarishüpetes (3 meetri) Londonis kuldmedali koos paarilise He Zi’ga ning on nüüd sellel alal võidutsenud kolmel OMil järjest ja see tegi temast selle spordiala ühe legendi. Ateenas ja Pekingis oli tema paariliseks Guo Jingjing.

Viimastel aastatel on palju räägitud, et Hiinas ollakse olümpiakuldade nimel kõigeks valmis ning Wu Minxia on selle koha pealt heaks näiteks. Pärast Londonis esikoha võitmist teatasid hinnlanna vanemad oma tütrele, et aasta aega tagasi olid surnud tema vanavanemad ja tema emal on juba pikemat aega rinnavähk.

Vanemad põhjendasid oma teguviisi sellega, et nad ei tahtnud häirida tütre valmistumist olümpiamängudeks ja tahtsid, et Wu Minxia saaks keskenduda vaid spordile ja Londoni olümpial ajaloo tegemisele. «Sellise süütu vale rääkimine oli vajalik,» sõnas sportlase isa Wu Yuming Shanghai Morning Post'ile.

«Me leppisime juba ammu sellega, et ta ei kuulu ainult meile. Ma isegi ei julge mõelda sellistele asjadele nagu perega koos õnnelikult vaba aja veetmine,» lisas isa.

Wu alustas oma sportlaskarjääri juba kuueaastaselt ning 16-aastaselt lahkus ta kodust ja jätkas haridusteed riigi poolt rahastatud internaatkoolis.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles