Teatrite külastatavus kasvab hoogsalt

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv pilt Estonia ooperiteatri etendusest «Julius Caesar»
Illustreeriv pilt Estonia ooperiteatri etendusest «Julius Caesar» Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Mitu aastat publiku vähenemist tundnud teatrid võivad taas rahulikumalt hingata, masu on läbi ja külastatavus kasvab jõudsalt.

Ugala teatri publikuarv oli enne majanduslangust 2008ndal aastal peaaegu 60 000 inimest, kahe aastaga langes see arv rohkem kui viieteist tuhande külastaja võrra. Teatris käis teisisõnu neljandiku võrra vähem külastajaid.

Tänavu võis Viljandi teater taaskord rõõmustada – 2011. aasta publiku arv suurenes võrreldes eelnevaga 14 000 inimese võrra ja tendents liigub külastamise kasvamise suunas.

Tallinnas asuva NUKU teatri külastajate arv oli 2009. aastal veidi üle 66 000. Paari aastaga on see number peaaegu kahekordistunud – 2011. aasta külastajate arv küündib peaaegu 155 000ni.

Nukuteatri direktor Meelis Pai sõnul mõjutas publiku arvu ka masu, kuid sellest suurem roll oli NUKU siseõuel suure saali ja nukumuuseumi avamisel.

Sarnaselt eelmainituile kinnitavad teatrid Vanemuine ja Estonia, et kultuurihuvi on pärast masu-aegset ebakindlust taas hoogu sisse saanud. Estonia külastatavus purustas turundusjuht Ülla Veergi sõnul lõppenud hooajal lausa senised rekordid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles