Liikluskindlustuse seadus läbib põhjaliku uuenduskuuri

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuna kehtiv liikluskindlustuse seadust on viimase kümne aasta jooksul korduvalt muudetud on need tervikuna teinud seaduse raskestiloetavaks, mitmeti tõlgendatavaks ja struktuurilt ebaloogiliseks, mistõttu peaks aasta pärast kehtima hakkama uus terviktekst.


Eelnõu koostaja rahandusministeeriumi hinnangul ei vasta kehtiv seadus nüüdisaegse kindlustusturu – nii kindlustusseltside kui ka kindlustuse tarbijate – vajadustele ning takistab selle arengut, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kohustusliku liikluskindlustuse seaduse eelnõu olulisim uuenduslik põhimõte on kahju hüvitamisega seotud: liiklusõnnetuses kannatanul on õigus pöörduda kahju hüvitamise nõudega oma liikluskindlustuse kindlustusandja poole. Kannatanu saab teenindatud oma kindlustusandja poolt, kelle ta on ise omale liikluskindlustuse kindlustusandjaks valinud.

Eelnõu sätestab lisaks, et kindlustusandja peab kahju hüvitamist alustama hiljemalt 30 päeva jooksul pärast kahju hüvitamise nõude saamist – kehtiva seaduse alusel peab kindlustusandja tegema sama tähtaja jooksul üksnes hüvitamise või hüvitamisest keeldumise otsuse, mis peaks tähendama seda, et kahjude käsitlemine muutub kannatanu jaoks kiiremaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles