Bolt: minu dopingusüüdistused tapaksid kergejõustiku

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Maailma kiireim mees Usain Bolt sõnas tänaste otsustavate 100 m jooksude eel, et päeval, mil teda süüdistataks dopingu tarbimises, sureks kergejõustik.

«Tean, et kui kunagi peaks tekkima kasvõi kahtlus, et olen tarbinud dopingut, on see kergejõustiku lõpp,» vahendab The Sun jamaicalasest maailmarekordimehe sõnu.

«Olen alati keelatud ainetest eemale hoidnud, olgu need siis sooritusvõimet parandavad või tastumist kiirendavad. Mulle ei meeldi isegi toidulisandid, kuna kardan, et ühel päeval võidakse mõni nendest keelatud ainete nimekirja lisada,» jätkas Bolt.

«Vaatamata sellele, kui palju ma dopinguproove olen andnud – pärast maailmarekordi püstitamist olen ilmselt enim proove andnud sportlane maailmas – ei piisa sellest osale inimestest,» ütles 25-aastane sprinter.

2008. aastal peetud Pekingi olümpiamängudel võidetud kolme kullaga end kuldsete tähtedega ajalooraamatutesse kirjutanud ja aasta hiljem Berliini MMil samuti kolm kulda võitnud Boltil seisab olümpiavõidu kaitsmise näol ees väga raske ülesanne – 100 m jooksu finaal tõotab tulla väga tasavägine ja kõrgetasemeline.

Eilses 100 m jooksu esimeses ringis sai Bolt kirja aja 10,09. Eeljooksude peale näitas kiireimat aega (9,88 sekundit) isiklikku rekordit korranud ameeriklane Ryan Bailey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles