100 m olümpiakuld on väärt üle 25 miljoni euro

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Olümpiamängude ja spordiga seoses räägitakse palju aust ja võidurõõmust, kuid ei tasu unustada ka selle materiaalset poolt. 100 m jooksu võitja võib teenida vähem kui 10 sekundiga üle 25 miljoni euro.

«See on suur tasu, mille võitja teenib» kommenteeris võidu võimalikku rahalist väärtust Nigel Currie spordi marketingiga tegelevast firmast brandRapport. «Kui vaadata 100 enimteenivat sportlast, siis ainus kergejõustiklane selles nimekirjas on Usain Bolt. Kergejõustik ei tooda selliseid megarikkaid staare nagu jalgpall või tennis, kuid 100 meetri jooksuga on teisiti,» vahendab Currie sõnu The Guardian.

Pärast suurepärast Pekingi olümpiat sõlmis Bolt Pumaga sponsorlepingu, mis tõi talle nelja aastaga sisse ligi 26,5 miljonit eurot ja kui siia lisada tema lepingud suurte firmadega nagu näiteks Virgin või Visa ja tasud erinevatel võistlustel osalemise eest, saab kokku üsnagi muljetavaldava summa.

Currie ütles, et kuigi ka Bolti konkurentidel Tyson Gayl ja Yohan Blake’il on sõlmitud mitmeid sponsorlepinguid, on Bolt kergejõustiklaste osas siiski omaette liigas.

«Ma arvan, et räägime 3,5-5 miljonist eurost aastas nelja aasta vältel,» võttis Currie teema lühidalt kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles